Вход | Регистрация

Представят филм и книга за Рангел Вълчанов

Представят филм и книга за Рангел Вълчанов
Снимка: Север.бг

С две събития, свързани с личността на известния български режисьор Рангел Вълчанов ще завърши Минифестивалът за съвременно изкуство "Старата поща”.  Едното е филм за него, а второто е представяне на биографичната му  книга "Ура! Най-после онемях!”. 

"Пътешествие между два филма" е 45-минутен филм-портрет на режисьора на "Лачените обувки на незнайния войн”. Лентата е на Коста Биков, а филмът е носител на "Златен витяз" (Русия) и "Златен ритон” за документален филм за 1998 г.

"Ура! Най-после и онемях!" е втората книга на  Рангел Вълчанов след "Всички ще умрем, а сега наздраве” (2010 г.), излязла от печат в началото на това лято. Книгата е артистичен галоп - равносметка през живота на талантливия режисьор, пълен със спомени от младостта, с уникални признания и рецепти от кухнята на кинотворчеството му, с горчиви и весели опити за философски обобщения.

Книгата ще бъде представена от Калин Терзийски - не само психиатър-писател, но и запален почитател на режисьора.

Двете събития са утре, 3 октомври, сряда от 18,00 часа.

Минифестивалът на съвременното изкуство "Старата поща” се организира от Арт група "Дупини” с подкрепата на Община Велико Търново. В продължение на месец в сградата на старата телеграфо-пощенска палата на Самоводската чаршия се проведоха поредица от артистични събития – детски уъркшоп, изложба от фонда на сдружение "Дупини”, акция "Комуникации” с участието на 15 творци от страната и чужбина, проект "Майстор, чирак, калфа” със студенти от факултет "Изобразително изкуство” на ВТУ, дебати за културни политики и за проекта "Бронзовата къща” на скулптура Пламен Деянов, презентации на арт форуми и др.

 

________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар