Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Операция "Шменти капели" застана на първа позиция в българския топ 10

Българската продукция "Операция "Шменти капели" е на първо място сред най-гледаните филми в родния топ 10, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Филмът на Владислав Карамфилов /Влади въргала/ е гледан за първите три дни от премиерата от 13 007 зрители и има 108 030 лева приходи. Другата премиера за миналия уикенд - "Жива стомана" с Хю Джакмън, е на втора позиция. Има 9 064 зрители и 74 869 лева от билети. Екшънът "Елитни убийци" е на трета позиция. За десет дни на екран у нас е видян от 37 592 зрители и има 306 291 лева от билети. На четвърто място е 4D-екшънът "Деца шпиони: Краят на времето". Анимационният "Смърфовете" е на пето място в топ 10. Третата премиера за миналия уикенд - трилърът "Къщата на сенките", е на шеста позиция. На седма е трилърът "Отвлечен". Комедията "Джони Инглиш се завръща" е на осмо място. Комедията "Оглупели от любов" е на девето място след десет дни на екран у нас. Трилърът в 3D-формат - "Последен изход" е на десето място.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25